Sunday, June 27, 2010

Jemput-jemput udang


Assalamualaikum semua.Petang ni mak lang tunjukan makanan yang paling simple untuk dimasak dan tak jemu dimakan. tapi kalau tak biasa buat atau tak tahu tip untuk mendapatkan jemput-jemput yang lembut sampai kepetang walaupun telah sejuk , hasilnya akan liat bila dah sejuk. Ok di sini mak lang bagi tau apa dia tip supaya jemput-jemput yang dibuat akan sentiasa lembut. Ketika membancuh tepung gunakan air panas yang baru masak. Insaallah akan lembutlah jemput2 itu bila dimasak walaupun telah sejuk sampai keesokan harinya.
Tentang resepi mak lang rasa semua orang tahu nak buat. mak langpun klu buat takyah nak sukat-sukat, pakai bubuh aja ikut citarasa. Apapun kemahiran memasak ni harus dilakukan setiap hari atau selalu.tak jadi pertama kali buat , jangan putus asa. Cuba lagi dan akhirnya nanti pasti menjadi.

No comments:

Post a Comment