Saturday, October 30, 2010

Cucur Udang Istimewa



BHN:

300gm tepung Gandum

100gm @ lebih udang putih( kertas)

1 btg daun sup

1 btg daun bawang

1 labu bawang besar didadu

1 biji lobak merah didadu -hiris halus

1/2 sudu teh kunyit serbuk-hiris halus

garam secukup rasa

2 1/2 gelas air panas (11/2 air panas + 1 gelas air sejuk)

1 sb minyak masak dicampur dalam adunan tepung

Minyak masak untuk menggoreng



Cara:

Gaulkan semua bahan sehingga rata. Goreng ikut citarasa sendiri-Saiz terpulang

Sedap dimakan begitu sahaja atau dicicah dengan sos cili/ kuah asam pedas / lemak cili padi/kuah kari

1 comment:

  1. sedapnya.. saya nak resepi cucur udang yang gebu2 tu la...mcmana buatnya? saya buat x jadi. asik serap minyak je.

    ReplyDelete