Assalamualaikum....malam ni Mak Lang nak kongsi resepi sambal belimbing hitam yang tengah popular dan sememang popular di negeri Pahang.
Jom tengok resepi
Bahan2nya:
1/2kilo ikan bilis-goreng-tumbuh kasar
300gm belimbing buluh yang telah direbus
300gm bawang merah kisar
250gm cili padi kisar
1sdb gula pasir
1/2 liter myk utk menumis
Cara
tumis bawang dan cili hingga naik harumnya ,kmdn masukan belimbing dan ikan bilis yang ditumbuh kasar. Masukan gula dan masak hingga pecah minyak serta garing. Rasa garam dan tutup api. Siap untuk dimakan.
Selamat Mencuba..
Jom tengok resepi
Bahan2nya:
1/2kilo ikan bilis-goreng-tumbuh kasar
300gm belimbing buluh yang telah direbus
300gm bawang merah kisar
250gm cili padi kisar
1sdb gula pasir
1/2 liter myk utk menumis
Cara
tumis bawang dan cili hingga naik harumnya ,kmdn masukan belimbing dan ikan bilis yang ditumbuh kasar. Masukan gula dan masak hingga pecah minyak serta garing. Rasa garam dan tutup api. Siap untuk dimakan.
Selamat Mencuba..
No comments:
Post a Comment